Een Project Manager bij Insilencio, wat doet die eigenlijk?

Avatar Katrien Vangansewinkel 3 min read

Als jij denkt aan de rol(len) van een Project Manager, waaraan denk je dan? *tuuuuuuuuut*, misschien denk je simpelweg aan niets. Of net aan heel veel dingen. Het is dan ook niet zo eenvoudig. Maar wat vertellen onze Project Managers dan op café of tijdens familiefeesten als ze de vraag krijgen wat ze doen tijdens de werkweek? En net daarom schrijven we er een blogpost over. Alle misverstanden de wereld uit!

PM = multitasking ninja

Project Manager, dat kan heel veel coveren. En daar heb je het al: een PM is een multitasking ninja. Iemand die alle balletjes van een heleboel verschillende projecten tegelijk in de lucht houdt en ervoor zorgt dat er op het einde van de rit een sterk resultaat ligt. Steeds met de Gouden Driehoek in het achterhoofd. En een glimlach om U tegen te zeggen. Meestal toch. Op het einde van de dag kan het zomaar zijn dat je 10 verschillende mensen hebt gesproken, als het er al niet meer zijn. En 15 to do’s hebt afgevinkt. Zo sta je samen met je team weer een stap dichter bij dat vooropgestelde eindresultaat. 

Is het dan altijd rozengeur en maneschijn? Toch niet. Laten we eerlijk zijn, soms loopt het gewoon niet allemaal op rolletjes en is het zelfs voor een multitasking ninja te veel. Maar dan zijn er altijd collega’s om je hart bij te luchten en kan je alles weer beter relativeren. Daar heeft Insilencio 22 toppers voor. 

Bewaker van de driehoek

We kunnen er niet omheen: het bewaken van de Gouden Driehoek is de focus van de PM. Die befaamde driehoek staat ook wel bekend als de Duivelsdriehoek, Iron Triangle, Triple Constraint, … What’s in a name? 

Die driehoek is de basis van project management. Of je nu in een agency, IT of in de bouw werkt, je kan pas spreken van een succesvol project als de scope, timing en het budget in balans zijn. De invulling van die factoren kan natuurlijk wel verschillen afhankelijk van de sector, maar het principe blijft hetzelfde. Zet je op een factor meer of minder in, dan moet je ook de andere factoren aanpassen zodat de kwaliteit van je project er niet onder lijdt.

De communicator én motivator

Een zorgvuldig uitgedachte planning en budget is een prachtige basis voor je project, maar er is meer nodig om tot een goed resultaat te komen. En dat is net wat PM zijn bij Insilencio anders maakt: account én stakeholder management. Daar draait het rond verbindend communiceren, samenwerken en motiveren met een hands-on sausje. En daar zijn heel wat people skills voor nodig. Die vul je verder in naargelang je persoonlijkheid. De ene PM blinkt uit in heldere communicatie, de andere is dan weer sterk in het aanwakkeren van enthousiasme. Een combi van beide? Ideaal. Waar het op neerkomt is dat je continu in contact bent met collega’s, klanten, productiepartners, mediacontacten, etc. Een mooi resultaat behaal je immers niet alleen, maar samen met je (project)team.

De SPOC

De PM’s bij Insilencio zitten diep in projecten. We zijn overal bij. Van bij de bespreking van een projectscope tot de briefings van onze studio tot kwaliteitschecks van copy en design tot het allerlaatste dat we opleveren. Overal dus. Daardoor kennen we onze klant en het project niet alleen vanbinnen en vanbuiten, maar voor iedereen die meewerkt aan het project zijn wij ook de SPOC, Single Point of Contact. En daarom weten we vanalles over vanalles. Ondertussen kan je ons dus gerust semi-experts noemen in content management, online marketing campagnes, interne communicatie, … Noem maar op!  

Elke dag bijleren en groeien als persoon, da’s PM zijn bij Insilencio.

    Inschrijven voor nieuwsbrief

    Hey, ik ben van

    Schrijf me in op